Библиска доктрина, или популарно, Библиска поука, е материјал кој адвентистите го имаат како заеднички предмет за систематско проучување на Библијата. Во текот на три месеци насекаде низ светот се проучува за иста тематика.

Предмет на проучувањето понекогаш е некоја од книгите на Библијата (на пр.: книгата на пророкот Исаија, Евангелието според Матеј, Павловото писмо до христијаните во Рим...), а понекогаш тоа е некоја одредена библиска тема (на пр.: верата, меѓучовечките односи, Христовата жртва на крстот, љубовта... и сл.)

Материјалот во Библиската поука е поделен во седмични целини, а тие пак во делови за секој ден. Низ илустрации од животот, коментари, прашања и, се разбира, библиски цитати, се запознавате со материјата која се проучува (види пример во pdf).

Она што во текот на седмицата се проучувало дома, во сабота во црква, за време на посебниот дел од богослужбата наречен Саботна школа, се утврдува преку размена на мислења, дискусии, надополнувања, полемика...

Материјал за АПРИЛ-МАЈ-ЈУНИ 2012

ЕВАНГЕЛИЗИРАЊЕ И СВЕДОЧЕЊЕ

 

.


Целата библиска поука во pdf формат

 

МОЖНОСТИ ЗА ПОРАЧКА
Библиската поука во печатен формат можете да ја порачате по цена од 100 денари за еден примерок+ поштарина

име и презиме:

улица и број:

телефон:

место:

е-mail:
 
 


 
Адвентистите во Светот Адвентистите во Македонија Верувања Литература Здрав живот Детско катче Најчести прашања Контакти
Почетна страна | Врати се на почетокот од оваа страна | Препорачај ја странава на пријател

Дизајн на сајтот и подготовка на дел од текстовите: Лазар Томовски. Веб дизајн и веб програмирање: Тони Матев
Лектура и подготовка на дел од текстовите: Никола Тасевски. Коректура: Драган Лазески.
Соработка: Михајло Гурев, Никола Христовски. Одговара: Томе Трајков